Hírek



2015. 07. 06.
Főzőverseny a Brigetio Gyógyfürdőben

Június végén hét csapat részvételével szerveztek gulyásfőző-versenyt a Brigetio Gyógyfürdőben. Receptelőírás nem volt, így mindenki belecsempészhette a saját titkos hozzávalóját az ételbe.


Sudár József első alkalommal nevezett, csapatuk Neszmélyről érkezett.

- A bogrács a lényeg. Az enyém nagyon régi, még Rózsa Sándortól örököltem. 30 éve főzök benne, idáig nem érkezett panasz, mindenki dicsérte a főztömet - nyilatkozta Sudár József.

Vele ellentétben Halupka Márta rendszeres résztvevője a főzőversenyeknek, szép eredményekkel büszkélkedhet.

- Nagyon szeretek főzni és szívesen megmérettetem magam. Mindig máshogy készítek el egy-egy ételt, új ízeket is kipróbálok. Van egy kis kertünk, onnan hoztam a zöldségeket - tudtuk meg.

A versenyen a gyógyfürdő csapata is elindult.

- A titkos receptünket nem árulom el, a zsűri majd eldönti, hogy ízlik-e a gulyás vagy sem. Sertéshúsból készült, klasszikus pörkölt alappal. A helyezés számunkra nem lényeges, sokkal inkább a részvétel – mondta Tálas István.

A zsűriben hárman foglaltak helyet: Kocsis Sándor mesterszakács, Turi Bálint alpolgármester és Musitz László, a fürdő műszaki vezetője. Az alpolgármester úgy véli, az a jó zsűritag, aki nemcsak a kóstolásnál van jelen, de a munkafolyamatokat is figyeli.

Van egy klasszikus alapgulyás recept, azonban ahány ház annyi szokás – árulta el Kocsis Sándor. Az Alföldön répa és zeller is kerül bele, azonban hagyományosan marhahúsból, krumpliból, vörös-és fokhagymából, illetve csípős paprikából készül. A fürdőben tavaly több alkalommal szerveztek főzőversenyt, gulyást második alkalommal lehetett készíteni.

Július 11-én éjszakai fürdőzésre kerül sor, kubai zenével fűszerezve. Július 18-án sportnapot tartanak, ahol halászléfőző-versenyre is sor kerül. Július 25-én a Csobbanó fesztivál kettős ünneplésre ad lehetőséget, hiszen ekkor lesz 25 éves a Gyógyfürdő.